Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Mekane pečene krofnice

Mekane pečene krofnice

Mekane pečene krofnice
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Da li želite da učinite da dan vaše drage osobe bude sunčan i veseo - poslužite je mekanim, pečenim krofnicama"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 i 1/2 šolje (+ još za mešnju)
  • šećer - 1/4 šolje
  • so - 1 prstovat
  • kvasac - 1/2 kockice
  • sveže mleko - 2/3 šolje
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • žumanca - 2 komada
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Sve sastojke stavite u mini pekaru, prvo stavite tečne sastojke, brašno, a odozgo izmrvite kvasac. Uključite na program mešenje i nadolaženje (1.5 vremena). Sačekajte da program pomeša sve sastojke. Testo će biti lepljivo. Dodajte po malo braša, dok ne postane glatko i dok ne prestane da se lepi. Ostavite mašinu da uradi svoj posao.

Izvadite gotovo testo i razvijte ga na okrugao list 2 cm debljine. Čašom isecite krugove. Stavite ih u pleh, obložena papirom za pečenje, pokrijte ih krpom i ostavite ponovo da nadođu.

Pecite u umerenoj rerni dok ne budu gotove. Dok su još tople, namažite krofnice maslacem. Ostavite da se ohlade.

Servirajte posute šećerom u prahu ili ih napunite kremom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: