Keks torta sa pudingom

29/03/2018
"Kada jedna torta liči na pravo remek-delo, onda se definitivno govori o našoj Keks torti sa pudingom "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 945
  • Pregledi tokom meseca91
  • Pregledi tokom desmice12
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 2 paketa sa maslacem (kakao i mleko)
  • puding - 1 komad, od vanile
  • puding - 1 komad, od čokolade
  • sveže mleko - 800 ml
  • šećer - 10 supenih kašika
  • maslac - 40 g
  • slatka pavlaka - 200 g
  • kokosovo brašno - 20 g
  • suvo grožđe - 50 g
  • čokolada - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko podelite u dve odvojene posude. U svaku dodajte po 5 supenih kašika, i stavite mleko da provri.

Rastvorite dva pudinga prema uputstvu na pakovanju i lagano ih dodajte u vrelo mleko, uz neprestano mešanje. Mešajte dok se ne zgusne.

Kad budu gotovi, skinite ih sa vatre i u svaki dodajte po 20 g maslaca. U fil od vanile dodajte kokosovo brašno. Promešajte.

Pokrijte oba fila folijom i ostavite da se ohlade.

Mikserom umutite slatku pavlaku na čvrste vrhove. Podelite je na dva dela i dodajte u oba fila, mešajte spatulom. Tako ćete dobiti dva mekana fila.

U pleh poređajte kakao keks, pokrijte ga filom od vanile i stavite suvo grožđe. Posle poređajte beli keks i pokrijte čokoladnim filom.

Na kraju izrendajte čokoladu i stavite tortu na nekoliko sati u frižider.

Bon apeti!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar