Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa kremom od bundeve i jagoda

Keks torta sa kremom od bundeve i jagoda

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Keks torta sa kremom od bundeve i jagoda
Fotografije: N.Akifova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Da li i vi ne možete da odbijete kada vam neko ponudi parče keks torte"

Potrebni sastojci

  • jagode - 500 g
  • bundeva - 1 kg
  • keks - 1 pakovanje
  • pavlaka - 1 pakovanje
  • šećer - 1 šolja
  • vanila
  • tečna čokolada - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo, počinjemo sa spremanjem palake, da se stegne. Promešamo pavlaku sa 200 ml vode ili mleka i stavljamo u frižider.

Posle čistimo bundevu, sečemo na male parčiće, stavljamo u šerpu i dodajemo šećer i malo vode i vanilu i zatvaramo poklopac i stavljamo na ringlu.

Nakon pola sata je gotovo, čekamo malo da se ohladi i za to vreme čistimo jagode.

Stavljamo u duboku posudu, odozgo dodajemo bundevu i tečnu čokoladu i pasiramo dobro dok se ne dobije lep krem.

Posle u odgovarajuću posudu za pečenje stavljamo odozdo streč foliju, ređamo keks, stavljamo krem sa bundevom i jagodama i tako završavamo dok se sve ne potroši i odozgo pokrivamo streč folijom koju smo stavili.

Stavljamo u frižider keks tortu da se stegne - dva sata je dovoljno, posle vadimo iz frižidera, blago odvijamo streč foliju, okrećemo na tanjir za serviranje.

Dobro mažemo svuda pavlakom i arnažiramo jagodama.

Ukus je veoma lep i neiko ne shvata da je unutra budneva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: