Način pripreme
Oljuštite krompir i skuvajte u posoljenoj vodi sa 1 kašičicom soli. Za to vreme ugrejte teflonski tiganj na vatri, nemojte dodavati nikakvu mast.
Šargarepu i luk isecite na sitne kockice i sipajte u tiganj, zajedno sa mlevenim mesom. Začinite solju i biberom. Promešajte i ostavite da se krčka u masti od mlevenog mesa, dok se meso ne izmrvi. Posle dodajte i vodu.
Ostavite da se krčka, dok voda ne ispari, ali ne potpuno. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Gotov krompir ocedite i dok je još topao ga izgnječite. Razijte jaje i mešajte silikonskom kašikom.
Posle vam treba posuda srednje veličine i najlon.
U posudu stavite najlon, stavite 2-3 supene smese od krompira i uz pomoć kaške smesu rasporedite po posudi. U sredinu stavite 1.5 supenu kašiku od nadeva. Uz pomoć najlona od smese napravite loptu srednje veličine. Pažljivo skinite najlon i oblikujte loptice rukama.
U posebnoj posudi pomešajte brašno i prezle, a u tiganju ugrejte ulje. Loptice od krompira prvo uvaljajte u smesu od brašna, posle pržite dok ne dobiju lepu zlatnu koricu sa svih strana. Poređajte u teflonski pleh, preko svake stavite slajs kačkavalja.
Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok kačkavalj ne dobije lepu zlatnu boju.