Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Kroketi»Loptice od krompira sa parmezanom

Loptice od krompira sa parmezanom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Loptice od krompira sa parmezanom
Fotografije: marcheva14
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
25
"Vi vidite loptice od krompira sa parmezanom, mi vidimo odlično meze uz pivo"

Potrebni sastojci

  • krompir pire - 150 g, suv u ljuspicama
  • kukuruzni skrob - 90 g
  • parmezan - 30 g, izrendan
  • so - 1 kašičica
  • voda - oko 580 ml
  • ulje - oko 800 - 1000 ml, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo pire u prahu sa skrobom od krompira, sitno rendani sir i so, promešamo žicom.

Dodajemo vodu u porcijama, pazimo da smesa ne postane previše mokra, da može da se drži u ruci.

Treba da se ima u vidu da smesa malo sporije upija tečnost, zato mešajte kašikom duže vremena dok se cela tečnost ne integriše, nakon toga nova porcija vode.

Od gotovog testa od krompira kidamo loptice jednake veličine. Možemo koristiti kašiku za sladoled da bi nam bilo lakše.

Ugrevamo ulje do 170-180 stepeni. Stavljamo loptice od krompira, pržimo sa jedne strane i pažljivo okrećemo sa druge.

Vadimo rešetkastom kašikom i stavljamo na ubrus da se upije višak masti.

Loptice od krompira su gotove. Možemo ih servirati kao prilog, servirala sam ih uz Švedske ćuftice iz rerne, ili samostalno. Odlične su za žurku, ukusne su i tople i hladne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: