Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Poboljšane raspuknute gurabije

Poboljšane raspuknute gurabije

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
18730673
Poboljšane raspuknute gurabije
Fotografije: Stanislava Armyanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"Samo će pravi majstor napraviti naše omiljene gurabije još ukusnije, tako što će proveriti i malo poboljšati recept"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 400 g
  • soda - 1 kašičia
  • jaja - 80 g (2 komada)
  • šećer - 2 šolja
  • maslac - 80 g
  • burbon vanilin šećer - 10 g
  • kokosovo brašno - 25 - 30 g
  • brašno - oko 700 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kiselo mleko pomešajte sa sodom i mešajte dok ne nadođe. Jaja promešajte i pomešajte sa kiselim mlekom.

Malac rastopite sa šećerom i stavite u kiselo mleko. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Stavite 2/3 kokosovog brašna. Dodajte brašno i zamesite meko testo..

Napravite loptice i uvaljajte u smesu od šećera i preostalom 1/3 kokosovog brašna.

Stavite u pleh za pečenje, obložen papirom za pečenje.

Pecite oko 20 minuta na 220 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: