Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjsko varivo»Svinjska kolenica sa pasuljem

Svinjska kolenica sa pasuljem

ZoriZori
Guru
8932865k
Svinjska kolenica sa pasuljem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Super recept, u kojem ima i kolenice i pasulja Zar ovo nije savršena kombinacija?"

Potrebni sastojci

  • beli pasulj - 2 šolje
  • šargarepa - 3 komada
  • čorbadžijske paprike - 5 komada
  • paradajz - 4 komada
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 1 glavica
  • svinjska kolenica - 2 komada
  • ljute paprike - 3 - 4 komada
  • ulje - 50 ml
  • selen - 2 supene kašike, svež
  • nana - 1 kašičica
  • peršun - 1/4 veze
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • biber - po ukusu
  • brašno - 2 - 3 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pasulj, operite i potopite na jednu noć u vodu sa jednom supenom kašikom soli. Drugog dana prospite pasulj i properite.

Kolenicu operite tekućom vodom i osušite ubrusom. U dubokoj šerpi propržite kolenicu sa svih strana, i izvadite.

Oceđeni pasulj stavite u šerpu da provri, procedite prvu vodu i premestite ga u ekspres lonac, zajedno sa kolenicom, iseckanom glavicom luka, i jednom supenom kašikom soli.

Zatvorite poklopac i kuvajte na umerenoj vatri oko 40 minuta. Kad para padne, otvorite šerpu i izvadite kolenicu da se ohladi.

U šerpu, u kojoj ste pržili kolenicu, stavite sitno iseckanu šargarepu, cele čorbadžijske paprike, sitno iseckan beli luk, i drugu glavicu crnog luka.

Kad se zaprže, dodajte brašno, alevu papriku, promešajte i sipajte u šerpu sa pasuljem.

Dodajte oljušten i krupnije isečen paradajz, ljute paprike, začinimo začinima i kuvamo dok jelo ne bude gotovo.

Servirajte u glinenoj posudi sa ukrasom od paradajza. i strukom peršuna. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: