Način pripreme
Očistite pasulj, operite i potopite na jednu noć u vodu sa jednom supenom kašikom soli. Drugog dana prospite pasulj i properite.
Kolenicu operite tekućom vodom i osušite ubrusom. U dubokoj šerpi propržite kolenicu sa svih strana, i izvadite.
Oceđeni pasulj stavite u šerpu da provri, procedite prvu vodu i premestite ga u ekspres lonac, zajedno sa kolenicom, iseckanom glavicom luka, i jednom supenom kašikom soli.
Zatvorite poklopac i kuvajte na umerenoj vatri oko 40 minuta. Kad para padne, otvorite šerpu i izvadite kolenicu da se ohladi.
U šerpu, u kojoj ste pržili kolenicu, stavite sitno iseckanu šargarepu, cele čorbadžijske paprike, sitno iseckan beli luk, i drugu glavicu crnog luka.
Kad se zaprže, dodajte brašno, alevu papriku, promešajte i sipajte u šerpu sa pasuljem.
Dodajte oljušten i krupnije isečen paradajz, ljute paprike, začinimo začinima i kuvamo dok jelo ne bude gotovo.
Servirajte u glinenoj posudi sa ukrasom od paradajza. i strukom peršuna. Prijatno!