Način pripreme
Ovo je mnogo ukusan recept za svinjetinu sa pasuljem. Postaće vam omilje i spremaćete ga često.
Prvo treba da stavimo kolenicu u ekspres lonac, da ga prekrijamo vodom i da ga kuvamo pola sata.
Odvojeno u šerpu sipamo 3 kašike ulja i dinstamo usitnjen praziluk. Začinjavamo alevom paprikom i paradajz pireom.
Dodajemo još skuvanog pasulja i iseckan kiseli kupus. Promešamo i nakon 5 minuta dodajemo dve kutlače tečnosti, u kojoj se kuvala svinjska kolenica. Začinjavamo lovorovim listom i začinima.
Ovu smesu raspoređujemo u posudu za pečenje, stavljajući u sredinu svinjsku kolenicu.
Pečemo jelo u dobro zagrejanoj rerni oko 60 minuta ili dok meso ne dobije prijatnu preplanulost.
Serviramo kolenicu sa pasuljem i kiselim kupusom uz odgovarajući napitak. Nazdravlje!