Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Čorba sa jagnjećum iznutricama, pirinčem i krompirom

Čorba sa jagnjećum iznutricama, pirinčem i krompirom

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Čorba sa jagnjećum iznutricama, pirinčem i krompirom
Fotografije: Mariana
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Da vam nije prošlo kroz glavu da ne probate našu jagnjeću čorbicu"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće džigerice - 400 g
  • mladi luk - 1/2 veze, svež
  • so - po ukusu
  • pirinač - 1/2 šolje
  • krompir - 2 komada
  • biber - po ukusu
  • nana - 1 veza
  • jaja - 1 veliko
  • kiselo mleko - 200 g
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo jagnjeće iznutrice sa puno vode. Stavljamo vodu u veliku šerpu da provri. Stavljamo ih u šerpu da vru.

Kad se pojavi pena, skidamo je. Kuvane iznutrice vadimo i sitno sečemo. Procedimo bujon. Sipamo još tople vode u šerpu na vatri, i ponovo stavljamo da provri.

Unutra stavljamo iznutrice. Operemo i očistimo luk i nanu. Luk sitno sečemo i stavljamo u iznutrice u šerpi. Dodajemo ulje. Ostavljamo čorbu da vri.

Očistimo pirinač i operemo ga. Krompir oljuštimo i sečemo na kockice. Dodajemo krompir i ostavljamo da vri.

Pred kraj stavljamo pirinač. Kuvamo dok ne bude gotov pirinač i krompir. Posolimo i pobiberimo. Posipamo nanom.

Kad čorba bude gotova, skidamo je.

Viljuškom dobro umutimo kiselo mleko i jaje, dok ne dobijemo glatku smesu bez grudvica. Uzimamo kutlačom malo od bujona i stavljamo u jaja sa kiselim mlekom, promešamo.

Ponovo stavljamo čorbu na vatru. Smesu lagano dodajemo u čorbu, mešamo. Pažljivo zapržavamo čorbu.

Kada je zapržimo, sipamo je u posudice. Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: