Način pripreme
Luk, šargarepu očistimo i sitno iseckamo. Tikvicu oljuštimo i isečemo na kockice, nakon toga zajedno sa lukom i šargarepom stavljamo u šerpu sa posoljenom vodom. Sipamo malo ulja i supu stavljamo na vatru da vri.
Nakon što povrće počne da mekša, dodajemo krompir, isečen na komade srednje veličine, a u njih i oprani pirinač.
Pre nego što skuvamo krompir i pirinač dodajemo mleveni paradajz. Čorbu ostavljamo da vri još malo, nakon toga skidamo sa vatre.
Posipamo sitno iseckanom mirođijom i mlevenim biberom. Nakon što se malo ohladi dodajemo jaje sa kiselim mlekom.
Zaprška se ne sipa odjednom, već se razređuje sa malo bujona iz čorbe od tikvica uz neprestano mešanje.
Nakon toga sipamo lagano u šerpu, ponovo uz neprestano mešanje da se jaje ne preseče. Serviramo našu čorbu od povrća dok je još topla.