Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Riblja Čorba»Čorba sa krompirom i pečenom skušom

Čorba sa krompirom i pečenom skušom

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
1263788941
Čorba sa krompirom i pečenom skušom
Fotografije: N.Akifova
1 / 2
25/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Da li su riblje čorbe uvek bile toliko ukusne ili je tako samo sa ovom"

Potrebni sastojci

  • skuša - 1 komad
  • krompir - 5 komada, srednji
  • rezanca - 1 šolja
  • so - 1 kašika
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • ljuta paprika
  • selen 1 kašičica, suv
  • biber - 1 kašičica
  • ulje
  • Za zapršku
  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo ribu, posolimo i upakujemo u foliju, tako da sosovi ne cure spolja, pečemo na 200 stepeni 30 minuta.

Nakon što je gotova, otvaramo foliju, čistimo ribu od kostiju. Sklanjamo kožu i kosti i sečemo je na parčiće kao za čorbu. Ne sklanjamo malo tamnije delove, ja koristim i njih. Masnoće daju ukus čorbi.

Nakon toga ljuštimo krompir i sečemo na kocke. Sitnimo luk i dinstamo sa malo ulja. Nakon što smo izdinstali, stavljamo oko 2 litra vode i ostavljamo da provri. Kada voda provri stavljamo rezanca, biber, beli luk, so, selen i čekamo da s rezanca skuvaju.

Pred kraj dodajemo i parčiće skuše, jer su skuvani. Pravimo zapršku na tradicionalan način i dodajemo unutra. Ostavljamo na slaboj vatri pet minuta. Serviramo sa ljutom alevom paprikom i ako želite sa sokom od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: