Jagnjeći kotleti u đuvečari

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
07/04/2018
"Idila u đuvečari, koja zagreva i dušu i stomak "
Priprema15 min.
Kuvanje190 min.
Ukupno205 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano170
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeći kotleti - 6 komada
  • ulje - 100 ml
  • soja sos - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašika, sušena
  • selen - 1 kašičica, sušeni
  • brašno - 1 kašika
  • krompir - 6 - 7 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se pomešaju ulje, soja sos, aleva paprika i biber, suvi selen i majčina dušica i na kraju brašno. Sve se dobro promeša, dok se ne dobije homogena pasta. Ako je neophodno dodaje se još malo masnoće.

Krompir i šargarepe se oljušte, iseku na krupne parčiće i stavljaju na dno glinene đuvečare.

Jagnjeći kotleti se posipaju solju i nakon toga se namažu sa svih strana prethodno pripremljenom pastom.

Začinjeno meso sa naređa preko krompira i šargarepe. Ako je ostalo paste ona se sipa odozgo preko mesa. Odozgo se stavlja grančica majčine dušice.

Doliva se jedna šolja vode i đuvečara se stavlja u hladnu rernu.

Jelo se peče oko pola sata na 220 stepeni, nakon čega se temperatura smanjuje na 180 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar