Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Moji neodoljivi jagnjeći kotleti

Moji neodoljivi jagnjeći kotleti

Moji neodoljivi jagnjeći kotleti
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
3
"Tajna ovih neodoljivih jagnjećih kotleta je u začinima"

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 3 kotleta
  • vino - 1/2 šolje, Pedro Himenez
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • ruzmarin
  • biber
  • majčina dušica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite jagnjeće kotlete i osušite ih. Utrlajte u njih biber i so.

Izgnječite čen belog luka u posudu. Dodajte vino i maslinovo ulje i promešajte. Premažite kotlete sa obe strane i prebacite ih u posudu za pečenje.

Sipajte aromatično maslinovo ulje.

Pospite meso majčinom dušicom i ruzmarinom, pa pokrijte pleh aluminijumskom folijom.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite jagnjetinu oko 90-120 minuta. Na kraju sklonite foliju i pecite dok ne dobijete prijatnu boju i zapečenu koricu.

Moji neodoljivi jagnjeći kotleti su gotovi. Poslužite ih uz prilog po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: