Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Žele»Želiran kolač sa breskvama

Želiran kolač sa breskvama

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Želiran kolač sa breskvama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Sjajna ideja - želiran kolač sa pavlakom - da odmah poližeš prste!"

Potrebni sastojci

  • breskve - 800 g
  • pavlaka - 250 g
  • šećer u prahu - 200 g
  • želatin - 1 pakovanje
  • liker - 1 šolja, od breskve
  • pavlaka - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite ceo paket želatina u hladnoj vodi i ostavite ga da odstoji 30 minuta.

Operemo breskve i podelimo ih na dva dela. Prvi oljuštimo, odvojimo od koštica i pretvorimo u pire.

Na tihoj vatri zagrevamo želatin. Dodajemo mu liker i dobro promešamo. Uz neprestano mešanje dodajemo i breskve pretvorene u pire.

Sklanjamo sa ringle. Mutimo pavlaku sa šećerom u prahu i dodajemo u breskve sa želatinom.

Sipamo smesu u odgovarajuću posudu (na primer kalup za tortu) i stavljamo na 4-5 sati u frižider da se stegne.

Vadimo kolač iz frižidera i ukrašavamo preostalom polovinom breskvi koje smo isekli na kriške.

Dovršavamo ukras sa malo našpricanih ružica od pavlake.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: