Način pripreme
Rerna - 180 stepeni;
Kalup za tortu, prečnika oko 20 cm, namazan i obložen papirom za pečenje.
Radi se mikserom.
U posudi miksera mutite maslac oko 1 minuta, na krem. Dodajte šećer i mutite na visokoj temperaturi oko 3 minuta. Dodajte jaja, jedno po jedno, i vanilu.
Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i stavite u smesu. Mutite na niskoj brzini dok ne upije smesu od maslaca.
Testo sipajte u kalup, poravnajte.
Pecite na 180 stepeni oko 25-30 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi.
Pripremite kafu, ostavite da se ohladi.
U posudi pomešajte kakao i šećer. Dodajte 2 supene kašike espresa, mešajte dok ne dobijete krem, a nakon toga dodajte celu kafu i konjak.
Kolač okrenite na poslužavnik i skinite papir za pečenje. Izbušite viljuškom. Kašikom sipajte smesu sa kafom.
Umutite pavlaku i šećer u prahu na čvrste vrhove. Kašikom grubo rasporedite preko kolača.
Pospite kokosovim brašnom i za dekoraciju stavite zrna kafe.