Način pripreme
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup za kolač prečnika 22 cm namažite maslacem.
Operite šargarepe, ogulite i naseckajte ih na komade. Sastojke stavite u blender sledećim redosledom: jaja, šećer, ulje, šargarepe. Uključite blender i mutite sve na visokoj brzini dok se ne dobije homogen pire.
Nakon toga dodajte zajedno prosejano brašno, prašak za pecivo i so i ponovo mutite sve špatulom.
Sipajte gotovo testo u pripremljeni kalup i pecite u rerni otprilike 45-50 minuta. Rerna ne sme da se otvara za vreme pečenja, a drvenim štapićem se proverava da li je gotovo.
Gotov kolač u potpunosti ohladite pre nego što ga zalijete čokoladnom glazurom.
Za čokoladni glazuru: u maloj posudi pomešajte skrob i pola čaše mleka i izmešajte. Dodajte ostale sastojke i stavite smesu na tihu vatru, uz neprestano mešanje dok se ne dobije željena gustina.
Skinite sa ringle i sipajte na ohlađeni kolač.
Brazilski kolač sa šargarepom je gotov.