Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Klafuti»Klafuti od trešanja

Klafuti od trešanja

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Klafuti od trešanja3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Kolač koji će izlečiti svaki prolećni umor"

Potrebni sastojci

  • maslac - 120 g
  • trešnje - 570 g
  • sveže mleko - 225 ml
  • šećer u prahu - 120 g
  • jaja - 4 komada, umućena
  • so - 1 prstohvat
  • brašno - 225 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Koristite četvrtinu maslaca, da namažete posudu za pečenje. Poređajte trešnje na dno.

Stavite mleko da provri, dodajte prstohvat soli i ostavite da se ohladi. Istopite ostatak maslaca, pomešajte sa jajima, brašnom i šećerom.

Dodajte mleko, umutite veoma dobro i sipajte testo preko trešnji. Zapecite oko 50 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: