Način pripreme
U posudu razbijemo tri jajeta. Dodajemo šećer i mutimo mikserom dok ne dobijemo belu, mekanu smesu. Dodajemo ulje, vanilu i na kraju brašno, pomešano sa praškom za pecivo.
Promešamo kašikom i sipamo smesu za kolač u mali pleh, prečnika 24-25 cm, obložen papirom za pečenje.
Koru pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta, proverimo čačkacom za zube.
Izvadimo i ostavimo da se dobro ohladei. U odgovarajućoj posudi ugrejemo čašu vode, dodajemo instant kafu, kakao, šećer, tečnu čokoladu, konjak i prstohvat vanilin šećera.
Mešamo dok se ne rastopi šećer i skinemo sa vatre. Kolač stavimo na veliki tanjir i drvenim ražnjićem izbušimo na mnogo mesta. Prelijemo dobijenim sirupom uz pomoć kašike.
Umutimo pavlaku sa šećerom u prahu, na meke vrhove i ukrasimo kolač tako što glatkom stranom kašike oblikujemo vrhove. Posipamo kokosovim brašnom i sitno samlevenom kafom.
Ostavljamo u frižideru sat-dva. Isečemo i serviramo. Neka vam je slatko, kolač je odličan.