Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Burek»Alžirski burek

Alžirski burek

ažurirano:
Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
324109216
Alžirski burek
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Bureke volimo svakakve, ali baš ovaj alžirski burek nam je upravo zarobio srce."

Potrebni sastojci

  • ulje - 1 kašika
  • luk - 1 glavica, isečen
  • mleveno meso - goveđe, 1 kg
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • maslac - polovina pakovanja
  • kore za pitu - 1 pakovanje, gotove
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje u velikom tiganju. Dodajte luk isečen na sitno i dinstajte ga dok ne omekša. Dodajte mleveno meso, so, biber, kumin i kuvajte dok mleveno meso ne bude polu gotovo.

Uzmite dve kore i stavite nadev. Uvijte u obliku tompusa, dok dva kraja treba da stegnete tako da ne ispadne nadev. Pržite dok ne postanu zlatasti u zagrejanoj masnoći.

Još dok su topli namažite ih maslacem i nekoliko kapljica limunovog soka.

Čudesan dodatak vreloj supi!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: