Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Burek»Dobrudžanski burek

Dobrudžanski burek

Daniela GeorgievaDaniela Georgieva
Šegrt
481511
Dobrudžanski burek
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
23/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Čuveni Dobrudžanski burek sada i na vašoj trpezi - nek vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • kore - 500 g
  • maslac - 1 pakovanje
  • ulje - 1/2 šolje
  • Za nadev
  • jaje - 1 komad
  • kiselo melko - 1 kašika
  • sir - 300 g
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • Za preliv
  • sveže mleko - 1 šolja
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se pravi nadev, tako što se soda promeša sa kiselim mlekom. U njih se dodaje umućeno jaje i smesa se ponovo muti dok ne postane homogena.

Na kraju se u nju pažljivo stavlja namrvljeni sir.

U posudu za pečenje namazanu masnoćom poređaju se tri kore, pri čemu se svaka posipa masnoćom.

Stavlja se nadev, ponovo tri kore sa masnoćom, nadev i tako dok se ne potroše sastojci, dok se završava korama. Seče se kao torta.

Preliva se prvo vrelim maslacem, a nakon toga smesom od svežeg mleka sa jajima.

Stavlja se u rernu u peče se dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: