Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani Sir»Mandradžijski burek

Mandradžijski burek

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638812k160
Mandradžijski burek
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
23/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Mandradžijski burek - ako ga do sada niste probali, vreme je"

Potrebni sastojci

  • sir - oko 300 g
  • kačkavalj - oko 300 g
  • paradajz - 1 komad
  • ljute paprike - 1/2 komada
  • kore za pitu - 6 komada
  • jaja - 1 - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Mandradžijski burek je brzo, jednostavno i ukusno predjelo za zauzete domaćice.

Isečemo sir i kačkavalj na filete, paradajz na kriške.

Uzimamo pločicu sira i pločicu kačkavalja jednakih veličina. Između njih stavljamo krug paradajza i po želji polovinu ljute paprike.

Uvijamo u koru za pitu, potapamo u jaje i pržimo sa svih strana.

Broj porcija pohovanog sira je po želji!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: