Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjski šol u đuvečari

Svinjski šol u đuvečari

ZoriZori
Guru
8982905k
Svinjski šol u đuvečari
Fotografije: Zori
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
145 min.
Porcije
6
"Da li neko slučajno ima đuvečaru, imamo ovde jedan recept koji želimo da probamo"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, svinjski šol
  • povrće - 1 pakovanje od 400 g, zamrznuto (šargarepa, bamija, boranija, grašak, crvena paprika, tikvice, patlidžan)
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 tegla, konzervisani
  • krompir - 5 - 6 komada, srednje veličine
  • aleva paprika - 1 - 2 supene kašike
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • maslac - 3 - 4 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike
  • biber
  • origano
  • majčina dušica
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštite i isecite na kockice. Prebacite u đuvečaru.

Svinjsko meso isecite na komade. U tiganj stavite ulje i maslac i kratko pržite. Nakon toga prebacite u krompir u đuvečari.

U istoj masti zapržite luk, isečen na kriške, zamrznuto povrće, na kraju dodajte začine (alevu papriku, biber, origano, majčinu dušicu i so) iseckan beli luk, i prelijte paradajzom.

Ostavite nekoliko minuta da se krčka na vatri. Smesu sipajte u đuvečaru i sipajte šolju vode.

Poklopite i pecite oko jedan sat u slaboj rerni (180-190 stepeni).

Jelo servirajte toplo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: