Pirinač sa mesom iz tegle

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pirinač sa mesom iz tegle
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Ko je stavio na vreme meso u tegle, može da spremi ukusno jelo zaista za tren"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 tegla, sterilisana (teleće, jagnjeće)
  • pirinač - 2 šolje
  • masline - 1/2 šolje
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • pečurke - 150 g, sveže
  • origano - 1 kašika, sušena (čubar)
  • biber - po ukusu, mleveni
  • ulje - 50 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite pirinač veoma dobro pod tekućom hladnom vodom, procedite i ostavite sa strane. Isecite luk na sitno, šargarepu na kocke. Uključite rernu na 200 stepeni i ostavite da se zagreva.

U posudu za pečenje sipajte ulje i zagrejte, dodajte luk i dobro proceđen pirinač i zapržite dok ne postane prozračan. Dodajte šargarepu i pečurke (cele), zapržite na kratko.

Posolite i dodajte origano (čubar) i biber po ukusu. Nalijte 5 šolja tople vode i masline. Izvadite sterilisano meso iz tegle i rasporedite ga ravnomerno u posudu kod pirinča.

Nakon što počne da vri, probajte za ukus i ako je neophodno posolite.

Stavite posudu u rernu i pecite dok ne bude gotov pirinač, isključite rernu i ostavite posudu oko 10 minuta u njoj, nakon toga je izvadite.

Pri serviranju pospite isečenim svežim peršunom i gustim kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: