Način pripreme
Očistite i operite pirinač veoma dobro pod tekućom hladnom vodom, procedite i ostavite sa strane. Isecite luk na sitno, šargarepu na kocke. Uključite rernu na 200 stepeni i ostavite da se zagreva.
U posudu za pečenje sipajte ulje i zagrejte, dodajte luk i dobro proceđen pirinač i zapržite dok ne postane prozračan. Dodajte šargarepu i pečurke (cele), zapržite na kratko.
Posolite i dodajte origano (čubar) i biber po ukusu. Nalijte 5 šolja tople vode i masline. Izvadite sterilisano meso iz tegle i rasporedite ga ravnomerno u posudu kod pirinča.
Nakon što počne da vri, probajte za ukus i ako je neophodno posolite.
Stavite posudu u rernu i pecite dok ne bude gotov pirinač, isključite rernu i ostavite posudu oko 10 minuta u njoj, nakon toga je izvadite.
Pri serviranju pospite isečenim svežim peršunom i gustim kiselim mlekom.