Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pirinač u Rerni»Pirinač u rerni sa mesom iz konzerve

Pirinač u rerni sa mesom iz konzerve

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Pirinač u rerni sa mesom iz konzerve
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
06/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Sve dok imate pri ruci konzervu mesa, jelo je gotovo za oko 30 minuta"

Potrebni sastojci

  • meso - 700 g (svinjetina, govedina, piletina)
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • paprika - 1 komad
  • ulje - 5 - 6 kašika
  • bujon od povrća - 1 šolja
  • peršun - 1 veza
  • nana - nekoliko svežih listova
  • so
  • biber
  • kari
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk, šargarepu i papriku iseckajte na sitno.

Zagrejte ulje i dinstajte ih sa malo vode dok luk ne omekša.

Čim voda ispari i ostane samo masnoća, dodajte pirinač koji ste prethodno dobro oprali. Pržite dok ne postane providan.

Sipajte 1 šolju toplog bujona od povrća i 1 šolju tople vode i promešajte.

Dodajte sitno seckani peršun i nanu, kao i začine po ukusu.

Kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta, dok pirinač ne upije svu tečnost, povremeno mešajući.

Podmažite pleh sa malo ulja i poređajte meso iz konzerve. Sipajte pirinač preko njega, pokušavajući da ga pokrijete. Ovo meso je već prošlo termičku obradu i nije dobro da bude na površini jer će postati jako suvo. Tako piletina sa pirinčem ili svinjetina sa pirinčem u rerni ostaje sočna i nežna.

Prelijte još jednom čašom tople vode i stavite jelo da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta – dok pirinač ne bude spreman.

Pirinač sa mesom poslužite posut sitno seckanim svežim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: