Način pripreme
Crni luk, šargarepu i papriku iseckajte na sitno.
Zagrejte ulje i dinstajte ih sa malo vode dok luk ne omekša.
Čim voda ispari i ostane samo masnoća, dodajte pirinač koji ste prethodno dobro oprali. Pržite dok ne postane providan.
Sipajte 1 šolju toplog bujona od povrća i 1 šolju tople vode i promešajte.
Dodajte sitno seckani peršun i nanu, kao i začine po ukusu.
Kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta, dok pirinač ne upije svu tečnost, povremeno mešajući.
Podmažite pleh sa malo ulja i poređajte meso iz konzerve. Sipajte pirinač preko njega, pokušavajući da ga pokrijete. Ovo meso je već prošlo termičku obradu i nije dobro da bude na površini jer će postati jako suvo. Tako piletina sa pirinčem ili svinjetina sa pirinčem u rerni ostaje sočna i nežna.
Prelijte još jednom čašom tople vode i stavite jelo da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta – dok pirinač ne bude spreman.
Pirinač sa mesom poslužite posut sitno seckanim svežim peršunom.
Prijatno!