Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjska kolenica sa mnogo povrća u đuvečari

Svinjska kolenica sa mnogo povrća u đuvečari

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Svinjska kolenica sa mnogo povrća u đuvečari
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
4
"Doktor nam je rekao da navalimo na povrće, pa smo stavili malo pored kolenice"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1, 5 kg
  • krompir - 6 komada (srednji)
  • šargarepa - 2 komada
  • pečurke - 300 g
  • luk - 2 glavice, crni
  • patlidžan - 1 koma
  • tikvice - 1 komad
  • biber - u zrnu ili mleveni
  • aleva paprika
  • so
  • lovorov list - 2 komada
  • crno vino - 200 g
  • bujon
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite kolenicu. Oštrim nožem napravite razreze na mesu. Stavite kolenicu u šerpu sa hermetičkim zatvaranjem i prelijte vodom. Dodajte so po ukusu, nekoliko zrna bibera i 2 lovorova lista.

Stavite na ringlu i kuvajte na slaboj vatri 60 minuta.

Oljuštite i isecite krompir i luk na krupne kocke. Šargarepu i pečurke isecite na četvrtine, a tikvice - na trake. Oljuštite patlidžan, isecite na kocke, posolite i ostavite sa strane da se ocedi.

Sklonite kosti već skuvanom mesu i isecite na krupnije parčiće. Začinite solju, biberom i alevom paprikom.

Povrće stavite u veliku posudu i promešajte sa istim začinima.

U glinenu đuvečaru stavite ulje, deo povrća, meso i ostatak povrća. Prelijte sastojke bujonom, toliko da ih prekrije i dodajte vino.

Stavite glinenu đuvečaru u hladnu rernu, zagrejte do 180 stepeni i nakon što provri pecite 2 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: