Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Paprikaš od sočiva iz rerne

Paprikaš od sočiva iz rerne

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Paprikaš od sočiva iz rerne
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Svaka domaćica treba da zna bar po jedan proveren recept za parikaš od sočiva, a ovo je naš"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 700 g
  • peršun - 1/2 veze
  • paradajz - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • crvene paprike - 1 komad
  • ulje - 3 supene kašike
  • skrob - 2 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 300 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • čubar
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo sočivo. Stavljamo da vri sa 1.2 litre vode. Kad provri dodajemo sitno iseckanu šargarepu, luk i paprike. Ostavljamo tako da vri.

Na vatru stavljamo tiganj sa uljem i u njega dodajemo beli luk, sitno iseckan i biber.

Sve to pržimo i dodajemo u sočivo.

Na kraju dodajemo paradajz, oljušten i sitno iseckan, i posipamo čubrom i solju.

Gotov rastvor od skroba i vode, koji smo napravili sipamo i prebacujemo u pleh za pečenje.

Stavljamo u rernu i pečemo oko 5-7 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: