Način pripreme
U blago zagrejano mlako se stavlja jedna kašika šećera i kvasac. Smesa se promeša i ostavlja na toplom oko deset minuta, da naraste kvasac.
Brašno s prosejava, dodaje se so i druga kašika šećera (ako želimo slađi ukus) i pravi se udubljenje, u koje se sipa narasli kvasac i belance jednog jajeta.
Zamesi se glatko i meko testo koje se ostavlja da naraste dok ne udvostruči svoj obim.
Naraslo testo se deli na tri lopte koje se razvijaju u krug.
U osnovu svakog trougla se stavlja smesa od namrvljenog sira i šarene soli.
Oblikuju se kiflice, namažu se žumancem od jajeta, posipaju se šarenom solju i ređaju se u posudu za pečenje na dno koje je postavljeno papirom za pečenje.
Ostavljaju se da narastu još dvadesetak minuta.
Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.