Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Tanka pogača sa šarenom solju

Tanka pogača sa šarenom solju

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Tanka pogača sa šarenom solju
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Kad pročitamo ovakav klasičan recept za pogaču, shvatimo koliko je malo potrebno čoveku da bi bio srećan - komad hleba, dobri prijatelji ... i mnogo ljubavi"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 20 g
  • voda - 300 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - 550 - 600 g
  • šarena so
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac sa šećerom u toploj vodi. Prosejte brašno, dodajte so, ulje i kvasac. Zamesite meko testo. Ostavite da nadođe dok se ne udvostruči.

Nakon toga oblikujte tanku i dugu pogaču. Stavite je u namazan pleh. Ostavite da nadođe oko 30 minuta. Namažite uljem i pospite šarenom solju.

Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Izvadite pogaču iz rerne i uvijte je u čistu krpu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: