Krem karamel sa maskarpone sirom i bundevom za Dan zaljubljenih

16/04/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200224
"Kako to da se zaljubljenima daju najuksniji deserti?"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano74
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite, ogulite i isecite bundevu. Poređajte u tepsiju i posipajte sa 1 kašikom šećera (uzmite iz šoljice).

Isecite maslac i rasporedite preko, pa ispecite.

U činiji umutite jaja sa maskarpone sirom.

Mleko sipajte u šerpu i zagrejte ga zajedno sa šećerom (dovoljno je samo da se otopi). Dodajte mleko jajima u tankom mlazu, mešajući sve vreme. Stavite vanilin šećer.

Kada je bundeva gotova, stavite je u kalup za kuglof. Prelijte krem karamelom.

Stavite na vodenu paru i pecite na 160 stepeni dok ne bude gotov.

Okrenite krem i posipajte ga grilijašem i trešnjama.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar