Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Krem karamel sa maskarpone sirom i bundevom za Dan zaljubljenih

Krem karamel sa maskarpone sirom i bundevom za Dan zaljubljenih

Krem karamel sa maskarpone sirom i bundevom za Dan zaljubljenih
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Kako to da se zaljubljenima daju najuksniji deserti?"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 200 - 300 g
  • šećer - 1 šolja
  • maslac - 1 kocka
  • maskarpone - 250 g
  • jaja - 6 komada
  • vanilin šećer
  • sveže mleko - 800 ml
  • grilijaš
  • trešnje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, ogulite i isecite bundevu. Poređajte u tepsiju i posipajte sa 1 kašikom šećera (uzmite iz šoljice).

Isecite maslac i rasporedite preko, pa ispecite.

U činiji umutite jaja sa maskarpone sirom.

Mleko sipajte u šerpu i zagrejte ga zajedno sa šećerom (dovoljno je samo da se otopi). Dodajte mleko jajima u tankom mlazu, mešajući sve vreme. Stavite vanilin šećer.

Kada je bundeva gotova, stavite je u kalup za kuglof. Prelijte krem karamelom.

Stavite na vodenu paru i pecite na 160 stepeni dok ne bude gotov.

Okrenite krem i posipajte ga grilijašem i trešnjama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: