Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Palačinke sa ceđenim sokom od pomorandže

Palačinke sa ceđenim sokom od pomorandže

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Palačinke sa ceđenim sokom od pomorandže
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Kako zamišljamo raj - spavamo do 10 ujutru i neko nam donosi aromatične palačinke sa sokom od pomorandže"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • so - psrtohvat
  • sveže mleko - 500 ml
  • maslac - 3 kašike, otopljeni
  • brašno - 150 g, prosejano
  • Za sos
  • maslac - 50 g
  • pomorandža - 2 komada
  • šećer - 4 kašike
  • liker - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U činiji umutite jaja sa solju pomoću žice. Postepeno im dodajte naizmenično brašno i sveže mleko, mešajte, dok ne dobijete glatku smesu. Na kraju dodajte i otopljeni maslac i pomovo mešajte.

Tiganj sa keramičkim premazom zagrejte na umerenoj vatri, pa pomoću četkice premažite malo maslaca, sipajte malo od smese (za tanke i nežne palačinke) i pecite jednu nakon druge dok ne dobiju zlatnu boju. Sklopite palačinke 4 puta i poređajte ih u tanjir.

Za sos narendajte koru od jedne pomorandže, posle iscedite sok od dve pomorandže. U isti tiganj stavite maslac i dodajte dok od pomorandži, rendanu koru pomorandže i šećer, pa kuvajte oko 3 minuta na umerenoj vatri, pa na kraju dodajte liker i kuvajte još 3 minuta, dok alkohol ne ispari.

Kašikom prelijte palačinke rućim sirupom, pa ih poslužite tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: