Način pripreme
U činiji umutite jaja sa solju pomoću žice. Postepeno im dodajte naizmenično brašno i sveže mleko, mešajte, dok ne dobijete glatku smesu. Na kraju dodajte i otopljeni maslac i pomovo mešajte.
Tiganj sa keramičkim premazom zagrejte na umerenoj vatri, pa pomoću četkice premažite malo maslaca, sipajte malo od smese (za tanke i nežne palačinke) i pecite jednu nakon druge dok ne dobiju zlatnu boju. Sklopite palačinke 4 puta i poređajte ih u tanjir.
Za sos narendajte koru od jedne pomorandže, posle iscedite sok od dve pomorandže. U isti tiganj stavite maslac i dodajte dok od pomorandži, rendanu koru pomorandže i šećer, pa kuvajte oko 3 minuta na umerenoj vatri, pa na kraju dodajte liker i kuvajte još 3 minuta, dok alkohol ne ispari.
Kašikom prelijte palačinke rućim sirupom, pa ih poslužite tople.