Način pripreme
Prosejte brašno i u sredini brašna napravite udubljenje.
Razmutite kvasac u 10 ml mlake vode i isipajte u udubljenje. Dodajte ostale sastojke - so, šećer i ulje.
Zamesite testo, tako da pomalo dodajete mlaku vode. Mesite dok ne dobijete lepo, vazdušasto, srednje meko testo.
Pokrijte ga krpom i ostavite ga da duplo naraste, oko 45-50 minuta.
Nakon toga zamesite testo ponovo.
Kada je spremno, onda počnite da kidate od testa male lopte, od kojih ćete napraviti duge trake oko 20 cm i od njih napravite kolačiće željenog oblika.
Poređajte ih u nauljanu i nabrašnjenu tepsiju i neka odstoje 20 minuta, da ponovo narastu.
Po želji, možete posipati preko susam ili mak.
Stavite kolačiće u zagrejanu rernu i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
Kada budu gotovi, onda ih izvadite i pokrijte krpom.
Nemojte da ih ostavljate dugo - neverovatno su ukusni i hrskavi, dok su još topli!