Način pripreme
Ogulite 2-3 ivice kore od pomorandže, ali pazite da nema nikakvih belih delova.
Pasirajte u blenderu zajedno sa šećerom - tako će aroma citrusa biti mnogo izraženija.
Iscedite i sok od polovine pomorandže i pomešajte ga sa uljem i sitno izrendanom šargarepom. Dodajte aromatizovani šećer i dobro promešajte.
Prosejte brašno zajedno sa cimetom, praškom za pecivo, prstohvatom soli i muskatnim oraščićem. Dodajte ga kašiku po kašiku u tečnu smesu.
Neophodno je da se dobije lepljivo testo koje je gušće od testa za kolače, tako da dodajte još brašna ukoliko je potrebno. Ako je pak mnogo gusto, sipajte malo soka.
Imajte u vidu da testo ne može da se oblikuje rukama, zato zagrabit ekašikom i stavljate ga u tepsiju sa papirom za pečenje. Ispašće ukupno 24-26 kolačića. Lagano ih zagladite i spljeskajte kako bi se oformio oblik kolačića.
Pecite ih po 2 puta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni petnestak minuta ili dok ne postanu zlatkasti po krajevima.
Tople kolačiće rasporedite po rešetci - tako će se ravnomerno ohladiti i biće hrskavi i veoma prijatni.
Posni kolačići sa cimetom su gotovi.