Alva od tahinija

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Alva od tahinija
Fotografije: JGeorgieva
1 / 2
18/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije15
"Nije dovoljno samo da jedete, vreme je da naučite i kako se pravi ukusna alva od tahinija kod kuće"

Potrebni sastojci

  • tahini - 2 kg, od susama
  • šećer - 2 kg
  • glukoza - 500 g (1 teglica)
  • brašnjak - 3/4 šolje, tečan
  • limontus - 1/4 kašičice (1 g)
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte sirup od šećera i vode i kuvajte ga dok ne počnu da se stvaraju mehurići koji pucaju.

Dodajte i glukozu i kad provri dodaje u posudu sa brašnjakom koji se kuva. Kuvajte smesu i proverite da li je gotova, kad njenu kapljicu stavite u hladnu vodu - kapljica treba da se stvrdne i da može da se izmrvi.

Nakon toga supajte polako smesu u posudu gde je tahini. Mešajte i homogenizujte smesu. Sipajte je u kalupe postavljene papirom i ostavite da se ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: