Alva od griza

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Alva od griza
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
"Omiljeni ukus iz detinjstva - alva od griza sa bademima, koju vrlo lako možete pripremiti kući!"

Potrebni sastojci

  • griz - 1.5 šolja
  • masnoća - 1/2 šolje
  • šećer - 1 šolja, ili po ukusu
  • voda - 2 šolje
  • bademi - 1 šolja oljuštenih i malo usitnjenih, mogu i orasi
  • limunska kiselina - 15 g
  • cimet - 1 štapić
* merne jedinice

Način pripreme

Masnoću ostaviti da provri, pa u nju staviti griz i oljuštene bademe. Pržiti, dok bademi i griz ne porumene.

U posebnoj posudi staviti vodu sa šećerom, da provri. Dodati prutić cimeta i limunski kiselinu. Pažljivo preliti urpženim grizom. Ostaviti sa strane, da griz upije sirup.

Dok je alva topla, staviti je u kalupe, a na dno kalupa staviti malo naseckanih badema.

Kada se alva ohladi, okrenuti je, i posuti šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti