Alva od griza

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
03/08/2017
"Omiljeni ukus iz detinjstva - alva od griza sa bademima, koju vrlo lako možete pripremiti kući!"
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 959
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • griz - 1.5 šolja
  • masnoća - 1/2 šolje
  • šećer - 1 šolja, ili po ukusu
  • voda - 2 šolje
  • bademi - 1 šolja oljuštenih i malo usitnjenih, mogu i orasi
  • limunska kiselina - 15 g
  • cimet - 1 štapić
* merne jedinice

Način pripreme

Masnoću ostaviti da provri, pa u nju staviti griz i oljuštene bademe. Pržiti, dok bademi i griz ne porumene.

U posebnoj posudi staviti vodu sa šećerom, da provri. Dodati prutić cimeta i limunski kiselinu. Pažljivo preliti urpženim grizom. Ostaviti sa strane, da griz upije sirup.

Dok je alva topla, staviti je u kalupe, a na dno kalupa staviti malo naseckanih badema.

Kada se alva ohladi, okrenuti je, i posuti šećerom u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar