Alva od badema

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
25/09/2018
"Takav desert niste probali do sada. Probajte i dajte po jedan lajk za majstora!"
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano294
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bademi - 350 g, sirovi
  • smeđi šećeer - 1 šolja
  • limun - 1/2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo 350 g sirovih badema, preporučljivo je da budu oljušteni. Pomoću secka ili nekog drugog odgovarajućeg uređaja ih meljemo.

Stavljamo šećer u šerpu sa oko 5 kašike vode i ostavljamo ga da se istopi. Dodajemo i melvene bademe i mešamo dobro. Ostavljamo smesu da provri ali na slaboj vatri oko 5 minuta, ne prestajući da mešamo.

Slanjamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi i sipamo u male kalupe.

Pokrivamo prozračnom folijom i ostavljamo u frižideru na nekoliko sati da se dobro ohladi. Nakon toga je spremna za konzumaciju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar