Način pripreme
Za testo:
U šerpu na ringli sipajte vodu da se zagreje, pa dodajte maslac, šećer i so, a kad se otope, onda dodajte brašno i dobro promešajte drvenom kašikom, a zatim smanjite temperaturu, da bude srednja.
Dodajte jedno po jendo jaje i nakon svakog jajeta mutite smesu miskerom. Ohladite testo.
Pomoću kašika ili špricem napravite male loptice od testa, pa ih poređajte u tavu, obloženu papirom za pečenje.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 30-35 minuta. Izvadite i ohladite.
Za krem:
Stavite na ringlu mleko, šećer, brašno, jaja, vanilin šećer i maslac i mešajte žicom, dok ne provri i ne počne da bude gušće.
Ohladite krem i išpricajte ga u svaku profiterolu.
Za sos:
Stavite sveže mleko i šećer na ringlu, pa neka se otope, a onda dodajte brašno i sačekajte da provri.
Dodajte kakao i čokoladu, a kada se čokolada otopi, sklonite sa vatre, ohladite i prelijte profiterole dobijenim sosom.