Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Ekleri»Profiterole sa sosom od čokolade

Profiterole sa sosom od čokolade

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451130958146
Profiterole sa sosom od čokolade
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 4
18/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Specijalni predlog našim prijateljima, koji ne mogu da žive bez slatkih iskušenja"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 1 šolja
  • vod - 1 šolja
  • jaja - 3 komada
  • maslac - 100 g
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • za krem
  • sveže mleko - 2 1/2 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 3 kašike
  • maslac - 1 kašika
  • jaja - 1 komad
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • za sos
  • sveže mleko - 2 1/2 šolje
  • brašno - 2 kašike
  • kakao - 2 kašike
  • šećer - 1 šolja
  • crna čokolada - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo:

U šerpu na ringli sipajte vodu da se zagreje, pa dodajte maslac, šećer i so, a kad se otope, onda dodajte brašno i dobro promešajte drvenom kašikom, a zatim smanjite temperaturu, da bude srednja.

Dodajte jedno po jendo jaje i nakon svakog jajeta mutite smesu miskerom. Ohladite testo.

Pomoću kašika ili špricem napravite male loptice od testa, pa ih poređajte u tavu, obloženu papirom za pečenje.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 30-35 minuta. Izvadite i ohladite.

Za krem:

Stavite na ringlu mleko, šećer, brašno, jaja, vanilin šećer i maslac i mešajte žicom, dok ne provri i ne počne da bude gušće.

Ohladite krem i išpricajte ga u svaku profiterolu.

Za sos:

Stavite sveže mleko i šećer na ringlu, pa neka se otope, a onda dodajte brašno i sačekajte da provri.

Dodajte kakao i čokoladu, a kada se čokolada otopi, sklonite sa vatre, ohladite i prelijte profiterole dobijenim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: