Način pripreme
1. Isecite maslac na kocke. Zagrejte vodu sa mlekom i solju čim se maslac istopi. Sklonite posudu s vatre i sipajte brašno odjednom. Mešajte energično i nakon toga vratite posudu na još minut na ringlu, dok ne prestajete da mešate.
Sklonite testo s vatre i dodajte tri jaja jedno po jedno. Poslednje umutite odvojeno i dodajte ga samo ako je testo previše gusto.
Prebacite smesu u špric i formirajte profiterole u posudi za pečenje, postavljenoj papirom za pečenje.
2. Stavite posudu u rernu na 200 stepeni oko 30 minuta. Izvadite ih, ostavite ih da se ohlade i napravite prorez na svakoj.
3. Zagrejte vodu za čokoladni sos, dodajte šećer i kakao. Čim smesa provri, smanjite ringlu i dodajte pavlaku sa izlomljenom čokoladom. Promešajte.
4. Napunite profiterole pomoću šprica sa po malo sirupa, a pre serviranja ih prelijte izdašno odozgo sa čokoladnom smesom.
Po želji možete da napunite profiterole belim kremom.