Način pripreme
Sipajte kesice želatina u čašu sa hladnom vodom i sačekajte 20 minuta da nabubri.
U odgovarajućoj posudi ugrejte vodu, šećer i kesice vanile. Mešajte dok se šećer ne rastopi potpuno. Skinite sa vatre i ostavite sa strana.
Kad želatin nabubri, (liči griz alvu) ugrejte ga na pari na tihoj vatri, pazite da ne provri.
Kad želatin bude gotov i postane providan sirup, pomešajte sa vodom i šećerom i lepo promešajte.
Na kraju dodajte sveže isceđen sok od limuna za aromu.
Oljuštite dinju, očstite od semenki i isecite na kockice. Kockice dinje prebacite u prethodno pokašene čaše i sipajte smesu od želatina. Čaše pokrijte folijom i stavite u frižider da se žele stegne.
Kad izvadite žele iz čaša u tanjir stavite na kratko u vrelu vodu - žele se odvoji od ivica i odmah se odlepi.
Ako se žele dobro uhvati za čašu, uzmite prosto mali oštar nož, pokvasite ga i prođite njim oko ivica. Nakon toga okrenite čašicu tanjir i lupite po dnu.
Žele servirajte dekorisano listićima limuna.
Bon apeti!