Želirana voćna torta sa piškotama

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
19/04/2018
"Ako vam ponude želiranu voćnu tortu sa piškotama - ne odbijajte, jer neće biti druge šanse da je probate "
Priprema35 min.
Ukupno35 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano356
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kisela pavlaka - oko 700 g
  • želatin - 30 g
  • esencija - 1 komad, vanila ili rum
  • šećer - 150 g
  • piškote - 250 g
  • voće - oko 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite pavlaku sa šećerom i esencijom. Rastvorite želatin i dodajte ga pavlaci.

Isecite voće po želji. U odgovarajuću činiju stavite plastičnu foliju (a možete da iskoristite i običnu kesu) i obložite činiju njime, pa polako ređajte voće u oblik kakav želite da bude torta.

Poređajte voće po dnu i po zidovima činije, a nakon stavite malo od krema, pa nakon toga piškote (zatim možete staviti ponovo da rasporedite voće, čokoladu, orašaste plodove, pa ponovo krem, piškote i sve tako, ali da na kraju završite sa piškotama).

Blago prodrmajte činiju, kako bi krem svuda rasporedio.

Stavite tortu u frižider na 3-4 sata.

U odgovarajući tanjir okrenite tortu i pažljivo sklonite foliju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar