Način pripreme
Bademe, lešnike, orahe, šećer, cimet i sok od pomorandže pomešamo u posudi multipraktika. Ne meljeno mnogo sitno, ostavljamo ih da budu krupniji.
Uključujemo rernu da se ugreje na 180 stepeni. Sa delom rastopljenog maslaca namažemo dno peha u kojem ćemo pripemati desert.
Stavljamo kadaif u veliku posudu ili pleh. Prelivamo sa malo rastopljenog maslaca. Rukama odvajamo male niti, koje oblikujemo na trakice. Stavljamo od nadeva i uvijamo u rolat. Na isti nači uvijamo svaki rolat.
Poželjno je da kadaif bude svež da bi rolati mogli lakše da se uviju, ako kadaif nije svež, lomiće se, i nećete moći da oblikujete roalte.
Pečemo dok rolati ne dobiju zlatnu boju, i dok se ne ispeku ravnomerno sa svih strana.
Pred kraj pečenja pripremamo sirup. Pomešamo šećer i vodu u šerpi, i stavljamo na vatru. Kuvajte na jakoj vatri 3-4 minuta, od trenutka kad provri - po želji možete dodati kodu od limuna i vanilu.
I ovde poštujemo pravilo baklave - hladan kadif prelivamo mlakim prelivom (prvi put sam prelila rolate vrelim sirupom i oni su se izgnječili, zato nemojte prelivati vrelim sirupom). Poklopimo pleh ili pokrivamo folijom, da bi kadaif mogao lepo da se popari i da upije sirup.
Potrebna sa mu bar 3-4 sata da upije sirup. Po želji pospite rolate izrendanim orašastim plodovima - orasima ili pistaćima, možete servirati i sa kuglom sladoleda.