Način pripreme
Pripremite pleh, namažite dno sa malo masti (maslac, ulje) i pažljivo rasporedite kafaif. Odozgo pospite sitno iseckanim bademima i pistaćima, koje ste pomešali sa 1/2 kašičice cimeta i malo karanfilića. Pecite dok ne dobije zlatnu boju u prethodno ugrejanoj rerni.
Umutite žumanca sa šećerom dok se ne dobije raskošan krem. Dodajte brašno i vanilu. Stavite mleko da provri, skinite sa vatrei i polako ga dodajte u brašno uz neprestano mešanje. Treba da bude lagano, da se ne bi presekla žumanca.
Dobijena smesa se prebacuje u posudu sa debelim dnom i kuva se dok se ne zgusne na tihoj vatri.
Sastojci za šećerni sirup se pomešaju i ugreju se dok se šećer potpuno ne rastopi. Kuva se još 3-4 minuta i hladi.
Vreo kadaif se preliva hladnim sirupom i ostavlja na 12 sati da upije dobro. Pre serviranja se pokriva kremom, dodatno se posipa orašastim plodovima.