Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Mini čizkejk Baba Marta

Mini čizkejk Baba Marta

Galya NikolovaGalya Nikolova
Kuvar
10430569
Mini čizkejk Baba Marta
Fotografije: Galya Nikolova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Postoji mnogo načina da obradujete jednu ženu, ali pre nego što posegnete za kožnom jaknom, probajte sa ukusnim mini čizkejkom"

Potrebni sastojci

  • za podlogu
  • keks - 150 g
  • piškote - 60 g
  • maslac - 100 g
  • za beli sloj
  • krem sir - 250 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • šećer u prahu - po ukusu
  • vanila
  • želatin - 1 kesica (10 g)
  • za želirani sloj
  • sok od višanja - 500 ml
  • šećer - 3 supene kašike, kristal
  • želatin - 1 kesica (10 g)
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljemo keks i piškote u blenderu na fine mrvice. Pomešamo sa mekanim maslacem.

Spesu rasporedimo u silikonske kalupe za mafine i pritisnemo dobro prstima da se popune.

Stavljamo krem sir u posudu, dodajemo kiselu pavlaku, vanilu i šećer u prahu. Količina šećera je po ukusu. Pasiramo smesu pasatorom dok ne dobijemo homogenu konsistenciju.

Prelivamo želatin sa 80 ml vode i ostavljamo ga da nabubri. Posle ga stavljamo na paru (na mnogo tihu vatru) i mešajmo dok se ne rastvori (ne treba da provri). Ostavljamo želatin da se malo ohladi i kad se postane mlak, ne vreo, dodajemo ga u krem.

Dobro promešamo.

Rasporedimo krem u kalupe preko podloge od keksa.

Stavljamo u frižider da se stegne.

Za to vreme na tihoj vatri ugrevamo sok od višanja i šećer i mešamo dok se šećer ne rastopi, nije potrebo da provri, nego samo da se ugreje.

Sipamo želatin u topao sok i mešamo dok se ne rastvori. Ostavljamo da se ohladi i stavljamo u frižider.

Kad sok počne da se želira, ali ne treba da se stegne, sipajte ga preko belog sloja.

Stavite u frižider dok se sloj od voća potpuno ne stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Bas lepo izgledaju u kalupima
02.05.2022 08:45