Način pripreme
Sameljemo keks i piškote u blenderu na fine mrvice. Pomešamo sa mekanim maslacem.
Spesu rasporedimo u silikonske kalupe za mafine i pritisnemo dobro prstima da se popune.
Stavljamo krem sir u posudu, dodajemo kiselu pavlaku, vanilu i šećer u prahu. Količina šećera je po ukusu. Pasiramo smesu pasatorom dok ne dobijemo homogenu konsistenciju.
Prelivamo želatin sa 80 ml vode i ostavljamo ga da nabubri. Posle ga stavljamo na paru (na mnogo tihu vatru) i mešajmo dok se ne rastvori (ne treba da provri). Ostavljamo želatin da se malo ohladi i kad se postane mlak, ne vreo, dodajemo ga u krem.
Dobro promešamo.
Rasporedimo krem u kalupe preko podloge od keksa.
Stavljamo u frižider da se stegne.
Za to vreme na tihoj vatri ugrevamo sok od višanja i šećer i mešamo dok se šećer ne rastopi, nije potrebo da provri, nego samo da se ugreje.
Sipamo želatin u topao sok i mešamo dok se ne rastvori. Ostavljamo da se ohladi i stavljamo u frižider.
Kad sok počne da se želira, ali ne treba da se stegne, sipajte ga preko belog sloja.
Stavite u frižider dok se sloj od voća potpuno ne stegne.
Komentari