Način pripreme
/undefined Za koru:
U posudi miksera pomešamo mekani maslac i šećer. Mutimo dok ne dobijemo mekan krem.
Dodajemo jaja, jedno po jedno. Razbijamo jedno jaje, mutimo dok se potpuno ne integriše. Razbijamo drugo jaje i tako dok ih ne potrošimo.
Prosevamo brašno i prašak za pecivo. Dodajemo iz nekoliko puta u krem od jaja i maslaca, mutimo kratko mikserom, dovoljno da dobijemo mekan i gladak krem.
Gotovo testo za koru je gušće od onog za kolač i teško se razvlači u kalupu za pečenje, obloženim papirom za pečenje. Poravnamo testo ravnomerno. Prethodno ugrevamo rernu do 160 stepeni. Pečemo oko 25-30 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.
Za krem:
Stavimo 500 ml svežeg mleka na vatru, u preostalih 100 ml rastvorimo 2 pudinga, šećer i vanilin šećer. Kad mleko provri dodajemo puding i mešamo dok krem ne provri. Kad provri skidamo sa vatre.
Ostavljamo da se ohladi i mešamo s vremena na vreme da se ne stvori korica. Umutimo mekani maslac mikserom i dodajemo po malo od hladnog krema. Mutimo dok ne dobijemo mekan i gladak krem. Dobijeni krem sipamo na koru u kalup i poravnamo.
Za žele:
Operemo jagode i isečemo ih na pola. Poređamo jagode na puding. Za to vreme na tihoj vatri ugrevamo sok od višanja i šećer, mešamo dok se šećer ne rastvori, nije potrebno da provri, nego samo da se ugreje.
Sipamo žele u topao sok i mešamo dok se ne rastvori. Ostavljamo da se ohladi i stavljamo u frižider.
Kad sok počne da se želira, ali još uvek nije stegnat, sipamo ga preko jagoda. Stavljamo u frižider dok se potpuno ne stegne voćni sloj.