Način pripreme
Prvo pripremamo kadaif. U tanjir iskidamo što je moguće sitnije. Nakon toga sipamo u dubok, ugrejan tiganj i neprestano gnječimo. Kad počne da se peče i da postaje zlatan, dodajemo prethodno rastopljen maslac. Ovako dobijenu smesu pomešamo i dodajemo po malo šećera. Kad se šećer rastopi, tiganj skidamo sa vatre.
Keks stavljamo u blender i pasiramo dok ne dobijemo prah. Može i da ostane u komadićima ako tako volite. Nakon toga keks dodajte u kadaif, dok je još topa, da bi svi ukusi mogli međusobno da se pomešaju i upiju jedan drug.
U pravougaoni pleh pravougaoni pleh poređamo polovini dobijene kore, pritisnemo rukom, kao kad pripremamo čizkejk.
Krem pripremamo tako što ostavimo mleko da provri i u njega dodajemo šećer i vanilu. Već na slaboj vatri ostavljamo mleko da se krčka. Brašno pomeđamo sa malo svežeg mleka, tako da ne ostanu grudvice i dodajemo u njega, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne.
Kad se to desi, krem skidamo sa vatre i u njega dodajemo maslac, isečen na kockice, neprestano mešamo. Sačekamo da se ohladi (5-10 minuta) i na kraju dodajem pavlaku. Promešamo i izvadimo vanilu (ako koristimo mahunu).
Krem rasporedimo preko kore, odozgo posipamo preosalim njegovim delom. Ostavljamo da se ohladi, nakon toga stavljamo u frižider da se stegne, bar 3-4 sata. Pre serviranja izmrvimo orahe i stavljamo odozgo, a preko poređamo nekoliko čokoladnih bombona, omiljenih ženi, za koju je torta.