Način pripreme
Za testo sa maslacem se pomešaju svi sastojci. Ostavlja se u frižideru na 20 minuta. Kada se ohladilo, stavlja se u kalupčiće tako što se stavlja papir za pečnje na svaki i stavlja se pasulj ili druga zrna, na primer može i sa sočivom ili pirinčem, kako bi lepo moglo da zauzme kalup. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180°С otprilike 15 minuta i nakon toga se vade zrnca pasulja i peče se dok se ne dobije zlatasto-braon boja otprilike 10 minuta. Kada su kalupčići gotovi, hlade se i posle se stavljaju u frižider.
Krem se pravi tako što žumance muti sa malo od mleka, vanilom i skrobom. Ostalo mleko se stavlja na umerenu vatru, tako što se dodaju šećer i izrendane korice limuna i pomorandže. Kada mleko provri i kada se šećer istopi, dodaje se skrob u tankom mlazu, pri čemu se neprestano meša dok se krem ne zgusti. Na kraju se dodaje i maslac.
Gotov krem se hladi kako bi se više stegao, pri čemu se s vremena na vreme meša da se ne bi uhvatila korica.
Želatin se rastvara na pari tako kao što je opisano na pakovanju.
Sastavljanje tartaleta se pravi tako što se u korpice sipa krem i odozgo se stavlja voće i na kraju se zalivaju želatinom. Ostavljaju se u frižideru da se ohlade.
Jednostavna ideja za Dan žena u znak zahvalnosti našim majkama. :)