Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Božićni kolači Lebkuhen

Božićni kolači Lebkuhen

IlariaIlaria
Šef kuhinje
43611032170
Božićni kolači Lebkuhen1 / 2
22/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
20
"Da li će Deda Mraz doneti poklone onoj deci koja mu nisu ostavila božićne kolače?"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 125 g
  • karanfilić - 1/2 kašičice, mleven
  • đumbir - 1/2 kašičice, mleven
  • anis - 1/2 kašičice, mleven
  • muskatni oraščić - 1 - 2 prstohvata
  • cimet - 1/2 kašičice
  • esencija - 2 kapi od badema + 1 kap od ruma + 1 kap od limuna
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • ulje - 3 - 4 kapi
  • bademi - 125 g, mleveni + 125 g, ljušten i isitnjen
  • bombone - 125 g, voćne, ušećerene
  • šećer - 150 g, u prahu, za glazuru
  • voda - 2 - 3 kašike, vruća
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja dok ne pobele, pa postepeno dodajte šećer. Smesi dodajte prašak za pecivo, muskatni oraščić, đumbir, cimet, karanfilć, anis, esencije, ulje, samlevene i sitnjene bademe. Isecite ušećerene voćne bombone na kockice i dodajte ih smesi, pa promešajte.

Smesu pažljivo rasporedite preko papira za pečenje ili folije, pa pomoću nauljanog kalupa za kolače isecite kolače i pažljivo ih stavite u nauljani pleh sa papirom za pečenje. Možete sami napraviti kolače, da ne koristite kalupe.

Božićne kolačiće od đumbira pecite u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni.

Nakon toga smanjite temperaturu i pecite ih još 20 minuta. Premažite ih glazurom od šećera u prahu i vode, koje ste pomešali. Treba da dobijete tečnu smesu, koju ćete premazati četkicom preko vrućih kolača.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: