Način pripreme
Umutite jaja dok ne pobele, pa postepeno dodajte šećer. Smesi dodajte prašak za pecivo, muskatni oraščić, đumbir, cimet, karanfilć, anis, esencije, ulje, samlevene i sitnjene bademe. Isecite ušećerene voćne bombone na kockice i dodajte ih smesi, pa promešajte.
Smesu pažljivo rasporedite preko papira za pečenje ili folije, pa pomoću nauljanog kalupa za kolače isecite kolače i pažljivo ih stavite u nauljani pleh sa papirom za pečenje. Možete sami napraviti kolače, da ne koristite kalupe.
Božićne kolačiće od đumbira pecite u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni.
Nakon toga smanjite temperaturu i pecite ih još 20 minuta. Premažite ih glazurom od šećera u prahu i vode, koje ste pomešali. Treba da dobijete tečnu smesu, koju ćete premazati četkicom preko vrućih kolača.