Marinirani pileći bataci u foliji

23/04/2018
"Toliko sočni, toliko aromatični, toliko neodoljivi "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 117
  • Pregledi tokom meseca85
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • sok od limuna - 1/2 šolje
  • dižonski senf - 2 supene kašike
  • so
  • biber - sveže samleven
  • maslinovo ulje - 1 šolja, lepo
* merne jedinice

Način pripreme

U maloj posudi pomešajte sok od limuna, senf, jednu kašičicu soli, i 1/2 kašičice bibera. Prilikom mešanja lagano dodajte maslinovo ulje, dok se dobro ne pomešaju. Ostavite marinadu sa strane.

Stavite aluminijumsku foliju na dno pleha i preko poređajte pileće batake, obilno posipite solju i biberom sa obe strane.

Sipajte polovinu marinade preko bataka, sačuvajte drugu polovinu, nju ćete iskoristiti kasnije.

Stavite pleh u frižider i ostavite da se bataci mariniraju najmanje dva sata.

Ugrejte rernu na 200-250 stepeni. Batake pecite 35-40 minuta ili dok ne budu gotovi.

Ivadite ih iz rerne i sipajte preostalu marinadu na gornji deo pileta.

Pokrijte jelo aluminijumskom folijom i ostavite 10 minuta da odstoji.

Rezultat su krti i sočni bataci.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar