Način pripreme
Očistite riblje filete od kostiju, ukoliko ih ima. Operite i osušite papirnim ubrusom.
Filete stavite u fuboki tanjir i pospite sokom od pola limete, 3 supene kašike maslinovog ulja, solju, belim biberom, mirođijom i peršunom.
Marinadu utrljajte u oslića, pokrijte folijom i stavite u frižider na sat vremena.
Ogulite i isecite krompir na tanke kolutove, skoro kao za čips. Isecite i beli luk, ukoliko ćete ga koristiti.
Dno tepsije pokrijte velikim komadom aluminijumske folije tako da izlazi iz tepsije kako biste zatim mogli da uvijete ribu oslića u nju.
Dno podmažite maslinovim uljem i poređajte krompir u jednom sloju. Pospite ga solju i alevom paprikom.
Na njega stavite maslac i stavite ribu sa kožom okrenutom na dole. Sipajte i marinadu i na filete stavite još malo maslaca.
Uvijte foliju i zapečatite.
Mariniranog oslića pecite na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni 30-35 minuta. Ukoliko su fileti tanji, za 20 minuta će biti gotovi.
U slučaju da krompiru treba još vremena, onda izvadite filete oslića i dopecite krompir još 5 minuta odvojen od folije i na višoj temperaturi.
Ideja je da budu mnogo tanak kako bi se sve zajedno skuvalo, ali ukoliko ne želite da rizikujete, možete i unapred da zapečete krompir i da stavite ribu u kasnijoj fazi.
Filete oslića servirajte tople, sa garnirungom od krompira i sosem od pečenja.
Prijatno sa ovim mariniranim oslićem u foliji u rerni!